Japansk trykterapi hvis du har ondt

Japansk trykterapi eller trykmassage går ud på at lave tryk på musklerne samtidig med at de strækkes ud. Det frigør spændinger og hårdhed i musklerne på en meget effektiv måde. Og samtidig øger det blodcirkulationen og dermed kroppens egen, naturlige helbredende kraft.

Har du kraftige spændinger og smerter, fx hold i lænd eller nakke, problemer med arm og skulder eller iskiasnerven, så anbefaler jeg behandling med japansk trykterapi. Er du i tvivl om, hvilken behandling du skal vælge, så finder vi ud af det sammen, når vi inden behandlingen taler om dine behov.  

Alt efter hvilke udfordringer du kommer med, kan du vælge en behandling alene med japansk trykterapi eller en kombination af sportsmassage og japansk trykterapi. 

Den japanske trykterapi er en hård massageform, der gør ondt på den gode måde!

Ved japansk trykterapi ligger du typisk på siden

I Japan er der to hovedretninger inden for massagen: Shiatsu og Seitai. Hvor Shiatsu’en er beslægtet med akupressur og akupunktur er Seitai en kombination af kiropraktik og trykmassage. Seitai er japansk og betyder manipulation. Men jeg arbejder alene med trykmassagedelen af Seitai.

Når jeg behandler med japansk trykterapi ligger du typisk på siden, da det giver den bedste adgang til de vigtige muskelmedianer.

I den japanske trykterapi arbejder man med forskellige muskelmedian-baner, hvor de forskellige muskler i den pågældende median påvirker hinanden. En spænding i en muskel i låret påvirker muskler og/eller sener i underbenet og i ballen i samme medianbane. Men den kan også påvirke og skabe spændinger i muskler og sener i nabomedianerne.

Iskiasnerven er en ”trouble maker”

I den japanske trykterapi laver man også direkte tryk ind på nerverne, fx iskiasnerven. Netop iskiasnerven er en ”trouble maker” ikke alene for smerter i balle, lænd og ben, men kan også være med til (sammen med armens muskler) at skabe spændinger i skulder og nakke, da den påvirker de tre muskelmedian-baner vi har langs ”mørbraden” på hver side af rygsøjlen. Og når iskiasnerven er under pres, skyldes det mange gange spændinger i muskel-medianerne på ydersiden af vores ben. De ender oppe i hoften, hvor de påvirker en lille tværgående balle-muskel, der hedder piriformis. Piriformis ligger lige op af iskiasnerven.

I japansk trykterapi trykker man ned i musklen og strækker den

Tænkningen i den japanske trykterapi er, at man skal løsne de spændte muskler og sener i de sammenhængende medianbaner. Man starter længst væk fra spændingsfeltet og arbejder sig frem af medianen mod det sted, hvor musklerne er hårdest spændt for. Det sker med et tryk ned i musklen og en glidende bevægelse med albuen, som dermed strækker musklen og løsner op for spændingen. Endvidere laver man også direkte tryk ned i musklernes hæftninger. Dette løsner de spændte muskler og øger blodgennemstrømningen og dermed helingsprocessen af musklerne.

Efter behandlingen

Når du har fået japansk trykterapi sætter kroppen gang i en proces, hvor den udskiller forskellige affaldsstoffer. En god måde hurtigt at få udskilt affaldsstofferne er ved at drikke rigeligt med vand i timerne lige efter behandlingen. Det vil også være rarest for dig, hvis du har mulighed for at slappe af i timerne efter massagen.