Sådan virker massagen

De fleste, der har fået massage, siger, at massagen virker afslappende, lindrer eller fjerner smerter i spændte muskler, og i det hele taget giver fysisk og psykisk velvære.

Når du bliver masseret, bliver dit blodkredsløb aktiveret. Huden bliver varm, fordi kroppens bittesmå blodkar – kapillærerne – i hud og muskler åbner sig. Massagen giver med andre ord en god gennemblødning af muskelvævet og dermed en bedre udrensning af kroppens affaldsstoffer.

For at hjælpe kroppen med at udskille affaldsstofferne er det vigtigt, at du drikker rigeligt med vand i timerne efter du har fået massage.

Netop det med at hjælpe kroppen er en vigtig pointe.  For vores krop har et fantastisk, naturligt selv-healing-system. Så det vi kan med massagen er at række kroppens selv-healing et par hjælpende hænder og fremskynde kroppens healings-proces ved at øge blodgennemstrømningen i muskelvævet.

Jeg kombinerer den klassiske fysiurgiske sportsmassage med japansk trykterapi. Japansk trykterapi – kaldet Seitai – går ud på at lave tryk på musklerne samtidig med at de strækkes ud. Det frigør spændinger og hårdhed i musklerne på en meget effektiv måde, samtidig med at det øger blodcirkulationen og dermed kroppens egen, naturlige helbredende kraft.

 

At massagen skaber en god gennemblødning af muskelvævet er også forklaringen på, at massage hjælper på restitueringen efter træning og forebygger eller fjerner ømhed, når du har trænet.

Det er derfor altid bedst at blive masseret efter du har trænet.

Massage før du skal præstere

Men massage kan virke stimulerende på kroppen, før du skal præstere i sport. Du skal imidlertid få massagen nogle dage eller en uge før – og ikke lige op til at du skal præstere.

Med en wellnessmassage nogle dage før, får du løsnet musklerne og fjernet eventuelle spændinger. Med massagen giver du samtidig din krop og psyke lejlighed til at lade op – en vigtig fysisk og psykisk faktor, når du skal ud og præstere. Du får velvære og ro i kroppen, inden du skal være kampklar.

Massage mod stress, spændinger og smerter

Derfor er massage også god, hvis du føler dig stresset og har svært ved at slappe af. Eller hvis du har spændinger i skulder og nakke, har hovedpine, eller har ondt i lænd, ryg, arme og ben. Men også ved spændinger i ansigtet, fx i kæberne kan massage i skulder, nakke, hoved og ansigt være godt.

Massagen får i det hele taget musklerne til at slappe af og udspænde, og er derfor en rigtig god behandling ved smerter, myoser og muskelskader.

Massage ved kroniske smerter

Mange mennesker lider af kroniske smerter, det kan være i skuldre, ryg, nakke, hofter, knæ eller andre steder i kroppen. Kroniske smerter er af lægevidenskaben defineret som smerter i mere end tre måneder.

Der kan være mange forskellige årsager til, at vi har kroniske smerter. I nogle tilfælde skyldes det noget fysisk og måske har du fået det diagnosticeret. Men mange har også kroniske smerter, hvor lægerne ikke kan forklare hvorfor.

Mange faktorer kan spille ind ud over fysik og biologi, også søvn, kost, livsvaner, stress og psykisk velbefindende kan spille en medvirkende rolle. Men uanset hvad, er det vigtigt for mig at sige, at det er ikke sikkert, at jeg kan afhjælpe dine kroniske smerter. Måske kan jeg lindre dem, og det er ikke engang sikkert.

Hvis du kommer med kroniske smerter, er min tilgang, at vi over tre behandlinger ser, om behandlingerne giver en positiv effekt. Hvis ikke, er der ingen grund til at fortsætte.