Kropsterapi

Kropsterapi er en pulserende massage uden brug af olie. Med den pulserende massage frigør jeg både de fysiske og psykiske spændinger i kroppen.

Vores krop afspejler nemlig vores liv. Alt hvad der sker med os, og hvad vi gør både fysisk og psykisk, husker vores krop. Oplevelser, der kan sætte sig som spændinger og smerter i kroppen.

Nogle spændinger og smerter har rent fysiske årsager:

En weekend med hårdt gravearbejde i haven, for meget computerarbejde eller for hård træning:  Ondt i nakke, skuldre, arme eller lænd.

Men også psykiske hændelser i livet kan sætte sig spor i kroppen. Endda varige og dybere spor. Spor, som vi måske i hverdagen ikke er så opmærksomme på. Fx sætter langvarigt stress eller andet længerevarende pres sig sine spor i kroppen i form af spændinger og smerter.

Også chok, traumer og uforløste konflikter huskes af kroppen. Måske uden at vi selv bemærker det.  Måske er det kommet snigende som en mere kronisk smerte et eller andet sted i kroppen. Uden at vi forbinder det med dén bestemte hændelse, som skete for fem, 10, 20 eller 30 år siden.

Det er ikke altid lige til at afgøre, om smerten i højre skulder skyldes for meget computerarbejde, eller om den også gemmer på en mere smertefuld oplevelse for år tilbage. Men gennem kombinationen af pulserende massage og dialog undervejs i behandlingen, kan vi ofte nå ind til, hvad der gemmer sig bag skulderens smerte. Og dermed få den forløst.

Den pulserende kropsmassage virker som isbryder

Inden behandlingen starter spørger jeg ind til, hvad du gerne vil have fokus på i behandlingen. Kommer du fx med skulderen, der driller pga. for meget computerarbejde eller for hård træning, så er fokus på dét i behandlingen. Kommer du med spændte skuldre og nakke og føler dig tynget af stress og hårdt arbejdspres, så er dét fokus for behandlingen.

Er der tale om nogle rent fysiske årsager, er der som regel ikke brug for de store samtaler undervejs i behandlingen. Men måske dukker der nogle andre årsager end de rent fysiske op, som det kan være godt at få sat nogle ord og følelser på.

Er der tale om følelsesmæssige eller eksistentielle årsager, kan der undervejs i behandlingen komme hul på de oplevelser og følelser, der ligger gemt som spændinger i kroppen.  Her kan den pulserende kropsmassage virke som isbryderen, der forløser spændingerne. Men også forløser de oplevelser, der gemmer sig i spændingen, så du får sat ord og følelser på de spændinger, der ellers har været frosset inde i kroppen.

Kropsterapi genopretter balancen i kroppens energisystem

Formålet med kropsterapien er at få løsnet op for spændingerne i kroppens energisystem og genoprettet balancen.

Modsat den klassiske massage starter du med at ligge på ryggen. Min behandling starter ved din nakke og skulder. Derefter arbejder jeg med den pulserende massage rundt på din krop i noget, som måske virker lidt ”hulter-til-bulter”: Højre arm, venstre fod, tilbage til skuldrene, maven, højre ben – undervejs også med fokus på din vejrtrækning. Men der er en mening med galskaben.

Kropsterapien ser på kroppen som et sammenhængende energisystem. Et energisystem hvor muskler, nerver, følelser, organer og organernes meridianbaner og zonepunkter er forbundne kar. Forbundne kar, der alle påvirker hinanden. De kinesiske medianbaner, der er forbundet med kroppens organer spiller en rolle. Samme medianbaner som akupunkturen også bruger. Hvert organ har sin medianbane, og hvert organ relaterer til bestemte muskler i kroppen og til bestemte følelser.

Du skal se kropsterapeutisk behandling som et forløb, der ikke lige fikses med en enkelt behandling. Menneskelig forandring og udvikling tager tid, og du skal regne med mere end én behandling for at opnå resultater.