Sportsmassage løsner muskelspændinger

Sportsmassage – også kendt som fysiurgisk sportsmassage eller fysiurgisk massage – er den klassiske dybdegående massage.

Du kan vælge at få en helkropsmassage (60, 75 eller 90 min.), eller jeg kan koncentrere massagen om bestemte dele af kroppen, hvor du har nogle særlige problemer, fx ben og baller, nakke og skuldre, ryg osv.

Jeg kombinerer den fysiurgiske sportsmassage med japansk trykterapi. Japansk trykterapi går ud på at lave tryk på musklerne samtidig med at de strækkes ud. Det frigør spændinger og hårdhed i musklerne på en meget effektiv måde, samtidig med at det øger blodcirkulationen og dermed kroppens egen, naturlige helbredende kraft.

I min fysiurgiske sportsmassage indgår også behandling af triggerpunkter. Næsten alle mennesker har en række punkter rundt om på kroppen med sammentrukne muskelfibre, der danner sensitive og smertefulde knuder.

Ved at lave hårde tryk på disse punkter kan man få muskelspændingerne til at løsne sig, så musklerne slapper af.

Sportsmassagen er god for dig, der sidder meget foran en computer og typisk får spændinger i skuldre, nakke og arme. Eller for dig, der er aktiv sportsudøver uanset om det er i fitness-centeret eller du dyrker andre former for sport.

Sportsmassagen kan hjælpe, hvis du har:

  • muskelspændinger og -smerter
  • problemer med ischiasnerven
  • hovedpine
  • hold i nakke, ryg eller lænd
  • overanstrengte eller trætte muskler
  • forskellige former for idrætsskader

I alle de tilfælde kan sportsmassagen løsne spændingerne og få musklerne til at slappe af. Ved lettere spændinger kan en enkelt behandling ofte løsne, så du får en mærkbar positiv effekt. Men ved kraftigere spændinger vil du skulle have mere end én behandling for at opnå en mere vedvarende effekt.

Er du aktiv idrætsudover kan du med jævnlig sportsmassage, fx. en gang om måneden, sikre en større smidighed i muskler og sener, og derigennem forebygge skader.

Udstrækningsøvelser

Som et led i sportsmassagen laver jeg også forskellige udstrækninger af kroppens muskler, fx af benene, ligesom jeg slutter massagen af med at vise dig strækøvelser, som du med fordel selv kan lave.

MassageArt

Efter massagen

Når du har fået massage sætter kroppen gang i en proces, hvor den udskiller forskellige affaldsstoffer. En god måde hurtigt at få udskilt affaldsstofferne er ved at drikke rigeligt med vand i timerne lige efter massagen. Det vil også være rarest for dig, hvis du har mulighed for at slappe af i timerne efter massagen.