Fire grunde til at løbere får gavn af sportsmassage

Selvfølgelig ved jeg det som sportsmassør: At jævnlig sportsmassage er en god og nyttig ting, hvis man træner én, to eller flere gange i løbet af ugen.

Men som triatlet ved min krop det også. Jeg har lavet en halv Ironman sidste år, og har i år kursen sat mod den hele – den 21. august i København. Så ugentligt skal mine fødder, ben, baller, ryg, mave, bryst, arme, hænder og nakke stå model til en hel del. Og da intet af mig er årsunger længere, står den tit på trætte, ømme og til tider smertefulde muskler og sener – for ikke at tale om iskias-nerven, der ofte laver ballade hos mig.

Som massør kan jeg jo godt klare nogle af problemerne i ben, baller og arme selv – med noget selvgjort sportsmassage. Men med jævne mellemrum, må jeg op på briksen og give mig hen, mens en af mine kollegaer får fikset min “krops-motor”, til nye kilometre mod mit mål.

Forleden faldt jeg lige over den her artikel fra Running Competitor, der oplister fire gode grunde til, at man som løber kan have gavn af jævnlig sportsmassage. Artiklen fokuserer på løbere og de fordele, man som løber kan have af at få massage, men fordelene er de samme for alle andre sportsfolk, der træner én eller flere gange i løbet af ugen.

De fire gode, gavnlige virkninger af sportsmassagen er følgende:

1) Reducerede muskelsmerter og træthed
2) Bedre blodcirkulation
3) Større fleksibilitet
4) Afslapning af krop og sind – og dermed mindre stress

Men læs selv artiklen:
http://running.competitor.com/2015/02/injury-prevention/4-ways-massage-therapy-benefits-runners_122461#88foLPAT4sxEpcXf.01
I virkeligheden er det jo ret simpelt – det er jo ligesom med din cykel, den kører bedst, hvis kæden med jævne mellemrum får lidt olie, dækkene blir’ pumpet og gearerne justeret.

Sådan er det også med vores krop.

God træning – og husk så at forkæl din krop og dig selv ind imellem med en god gang sportsmassage!