Massage rimer dårligt på virus og forkølelse

Massage og træning rimer dårligt på virus og forkølelse.

Massage er ellers rigtig godt for mange ting. Smerter, spændinger og træthed i kroppens muskler og sener, hovedpine, hekseskud, sportsskader og meget mere.

Men der ER nogle ting, der rimer rigtig dårligt på massage – og for den sags skyld træning – og det er det mange af os typisk er plaget af på den her årstid: Forkølelse, ondt i halsen, virus og influenza.

Forklaringen er ganske enkel. Når vi redder os de vinteronder, så bliver kroppens immunsystem sendt på overarbejde. Virus og dårligdomme skal bekæmpes og uddrives af kroppen igen som affaldsstoffer. Det er ofte et full-time job for kroppen. Vi overgiver os udmattet, måske med feber og lægger os ned under dynen, mens immunsystemet gør arbejdet.

Massage er godt mod hovedpine, men ikke mod virus og forkølelse.

Jeg er jo bare forkølet

Men nogen gange er vi bare forkølede, har ondt i halsen og lidt ondt i leddene – ikke værre end et par pano’er kan klare det. Så fortsætter vi i hverdagen med at arbejde og træne – og så booker vi måske en gang massage til den trætte krop.

Det er bare en dårlig idé. For når du får massage bliver kroppens rensningsanlæg yderligere sendt på overarbejde. Massagen løsner ellers dejligt i de trætte og spændte muskler og øger blodgennemstrømningen i disse. Men i samme proces bliver der  udskilt en masse affaldsstoffer. Og de skal geleides ud af kroppen. Hvis rensningsanlægget i forvejen er på overarbejde i forsøget på at bekæmpe forkølelse og virus, så bliver der kø ved udgangene. Og så kan massagen være med til at forlænge og forstærke din forkølelse eller virus.

Gem massagen til du er frisk igen

Derfor: Gem massagen til du er ved at være frisk igen. Det er helt legitimt at melde afbud hos mig, hvis man har booket en tid og i mellemtiden er blevet småsløj. Ja, gennem tiden har jeg af og til sendt kunder hjem (selvfølgelig uden beregning), som ellers er mødt op uden at være klar over, at massagen kunne forlænge deres sygdomsforløb.

Og lige et ekstra tips til dig, der træner. På samme måde som massagen kan forlænge dit sygdomsforløb, så kan træning, mens du er sløj også forlænge sygdomsperioden. Ikke så meget fordi træningen udskiller affaldsstoffer, men fordi træningen tager de kræfter din krop ellers skal bruge på at få bekæmpet virus.

Så hvis du vil forkorte din sygdomsperiode, så indstil træningen til du er frisk igen – og gem massagen. Så slipper du for at slæbe rundt på en forkølelse eller anden dårligdom i flere uger.