Av, min arm, min skulder og min nakke

Av, min arm,  skulder og nakke.

For 25-30 år siden kom de fleste til massør med ryg- og lændeproblemer pga. tunge løft. I dag kommer de fleste med arm-, skulder- og nakke-problemer pga. pc’ere og mobiltelefoner, for ikke at tale om for hård træning i Fitness-centret.

Kombinationen af fuld knald på styrketræningen, kombineret med fuld knald på mobilen – efter en lang arbejdsdag med fuld knald på pc’en, er en giftig cocktail for mange arme, skuldre og nakker.

Massage kan afhjælpe det, men det kan tage tid. For arme og skuldre er kroppens finmekanik, med ekstremt mange og små muskler. ”Ja, ja, det er godt med dig”, tænker du. Sådan skriver massøren for, at vi som kunder, skal komme igen og igen. Og det kan jeg ikke fortænke dig i at tænke, men ikke desto mindre er det rigtigt.

Selvfølgelig er der forskel på, hvor hårdt vi er spændt op – og dermed hvor meget behandling, der er nødvendigt. En lettere spændt skulder og nakke kan løsnes godt op ved én behandling.

Men har du først fået smerter i selve skulderen og/eller ud i armen, så er min erfaring, at det kræver flere behandlinger. Hvor mange afhænger af, hvor ilde tilredt arm og skulder er.  Men også om du i behandlingsforløbet giver arm og skulder den nødvendige ro til at heale op og lade massagen gøre sin virkning. Eller om du bare tonser videre med fuld skrue på træning, sms’ere m.m.

Sådan masserer jeg arm, skulder og nakke

I det indledende forløb af massagen, hvor jeg laver en del tryk langs ryg, skulder og nakke får jeg en god fornemmelse af, hvor og hvor mange spændinger, du har.

Læs mere om det her: https://www.massageart.dk/min-massage-kapitel-1/

Jeg har selvfølgelig også talt med dig forinden. Er du ”bare” almindelig spændt, vil jeg behandle din nakke, skulder og arme, mens du ligger på henholdsvis maven og ryggen:

Mens du ligger på maven løfter jeg din arm ud fra briksen og laver roterende bevægelser af arm og skulderblad. Dette for at løsne musklerne omkring skulderblad og skulderled. De muskler bliver også kaldt ”rotator cuff”. Jeg masserer derefter armens muskler, håndfladen og fingre, herunder et tryk på et triggerpunkt i ”andehuden” mellem din tommelfinger og hånden.  Det punkt er meget ømt, når der er spændinger i arm, skulder og nakke.

Derefter drejer jeg din arm om på ryggen – det fritlægger skulderbladet, hvor jeg nu kan køre med en knytnæve rundt om skulderbladet. Det gør ”dejlig ondt” – altså en smerte på den gode måde. Jeg masserer også i nakken – både roterende bevægelser med knyttede hænder, samt laver hårde tryk med min tommelfinger langs kraniekanten.

Senere, under massagen, når du er vendt om på ryggen, vender jeg tilbage til armene. Nu kan jeg komme til at massere både biceps og triceps. Her arbejder jeg ikke mindst underarmens muskler, som rigtig mange oplever som meget smertefulde, især på den arm, der betjener mobilen og musen. Av, min arm!

Av, min arm – så træn anden arm til at bruge mobilen og musen

Et rigtig godt råd: Træn din anden arm til at betjene mobilen og musen. I starten er det besværligt og kejtet, men efter en uge kører det, og så kan du skifte og dermed aflaste den ene arm.

Til slut i massagen masserer jeg brystkassens muskler samt laver et stræk i din nakke og masserer denne. Det hele afsluttende med tryk igen langs din kraniekant. Det gør nu mindre, men dejlig ondt, og er også dejligt forløsende som afslutning på massagen.

Det her var forløbet for jer, der ”bare” har de almindelige, men stadig nok så alvorlige spændinger i nakke, skuldre og arme. Men hvad tilbyder jeg til dig, der kommer med egentlige smerter samme steder. Dér foregår min behandling, mens du ligger på siden – og en stor del af min behandling er ren japansk trykmassage.

Det kan du læse mere om i mit næste blog-indlæg.